Hallitila, uudiskohde 1400m2, valaisimina LED hallivalaisin 200W


Hallitila on yrittäjä Tommi Peltosen laskujen mukaan yrityksen 11:s laajennus, joka on rakennettu vuoden 2014 aikana. Projekti on kokoluokaltaan 1400m2. Kuvissa näkyvän kokoonpanotilan osuus tästä projektista on noin 1300m2.Kuvassa näkyvät alueet ja luvut kuvaavat todellisia valotehoja luxeina n. 1,5 m korkeudelta mitattuina. Keskimäärin hallin valaistuksessa päästää 600 lux lukemiin, mikä on todella hyvä, kirkas ja mukava työvalaistus. Tämän sivun kuvat antavat melko luonnollisen kuvan tilan valotehoista.
 
Valaisimet on asennettu reilun viiden metrin korkeuteen. Hallivalaisimien määrä on tällä hetkellä 42 kappaletta.  Käytetty hallivalaisinmalli on  200W LED hallivalaisin 4500K (Meanwell).

Valaisimien polttoaika on päivisin kahdessa vuorossa, pääasiassa välillä 06–21.

Valaisimet on sijoitettu viiden valaisimen riveihin, ja yhdeksäs kahden valaisimen riviin. 

Yli 600lux valoteho koko hallissa!

 
 
 
 
Vaikka alkuperäinen suunnitelma valaisimien määrästä oli selkeästi korkeampi, päädyimme kuitenkin laskelmien jälkeen 600–700 luxin valotehon ratkaisuun. Tämä valoteho toteutettiin onnistuneesti. 
 
Myös valonväri on silmälle miellyttävä, eikä valo ole sininen. Käytetty valonväri on luonnollinen, joka myös on mukavempi silmälle (kts. oheiset kuvat). 
 


Liiketunnistimilla helposti isoihin säästöihin

 
Yhdeksään eri riviin asennetut valaisimet ovat jaettuna kolmelle eri liiketunnistimelle. Kun hallissa ei ole toisessa päässä ketään, myös valot ovat pimeänä. Valot syttyvät päälle, kun alueelle kävellään. 
 
Tämä ajastus- ja liiketunnistinsysteemi on toteutettu hyvin yksinkertaisella asennuksella: Vain kolme liiketunnistinta, jotka eivät edellytä erikoisia viritelmiä sähköasennuksessa. 

Kun yhdistetään liiketunnistimet ja LED valaisimet, voidaan maksimoida sähkön säästö, ja tämähän näkyy suoraan sähkölaskussa.

Valaisimet ovat asennettuna seinäkiinnikkeiden avulla, eikä tuolloin tarvita erillisiä kaapelihyllyjä tai valaisinripustuskiskoja!


Näin kertoo ST Koneistus Oy:n yrittäjä Tommi Peltonen:

"Olen erittäin tyytyväinen kokonaisratkaisuun, valoteho on todella hyvä. Saimme hyvän idean käyttää myös liiketunnistimia jolla saamme selkeitä säästöjä sähkölaskussa. Onhan tässä melkoinen ero kun katsoo tuonne vanhalle puolelle, minne tulemme pikkuhiljaa vaihtamaan myös LED valoja paikalleen. Mikäli vastaava projekti on menossa, niin poikkeahan joskus käymään niin näet omin silmin mistä on kyse."
Lyhyesti:

    • Hallitila 1400m2, jossa valaisimia käytetään kahdessa eri vuorossa aamu kuudesta ilta yhdeksään
    • Saavutettu valoteho 600–800 luxia ympäri hallia
    • Valaisimina 42kpl LED hallivalaisinta 200W teholla
    • Sähkönsäästö maksimoitiin kustannustehokkaasti kolmella lilketunnistimella, jolloin valot eivät pala turhaan
 
 
Tutustu projektista syntyneisiin valokuviin sivun alareunasta. Kuvat ovat muokkaamattomia, eli sävyjä ei olla säädelty kuvankäsittelyohjelmissa.

Mikäli Sinulla on vastaavanlainen hallityömaa meneillään, ja mietit valaistusratkaisuja, olethan yhteydessä suoraan myyntiimme Jaakko Litukka tai Ossi Jääskeläinen puh. 010 3226 940.